Faxen Amsterdam

Met XOIP is het nu mogelijk om faxen per email te ontvangen en te versturen in Amsterdam . Hiervoor is het gebruik van een KPN nummer niet nodig.

Bedrijven die gevestigd zijn in Amsterdam kunnen kiezen tussen een nieuw  XOIP nummer in Amsterdam of hun huidige nummer blijven gebruiken. Naast de gratis 084 nummers beschikt XOIP ook over lokale nummers in Amsterdam. Bedrijven in Amsterdam kunnen dus  een XOIP nummer aanvragen met hun eigen 020 – kengetal.

De gesprekskosten op een lokaal XOIP nummer  zijn lager dan op de 084 nummers, maar aan het lokale XOIP nummer is een abonnement verbonden. Voor een overzicht van de kosten kunt u gaan naar Pakketten.

Het gebruik van een XOIP nummer biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven in Amsterdam waar faxverkeer een belangrijke rol speelt. Denk aan kantoren die veelal faxen in verband met het versturen van bestellingen, contracten en andere officiële documenten.

Het allereerste voordeel is dat er geen speciaal software nodig is voor XOIP. Wanneer iemand het XOIP nummer gebruikt om te faxen, komt het faxbericht binnen als een email attachement op het email adres. In principe kunnen kostenloos en onbeperkt faxen ontvangen worden. Dit is echter afhankelijk van het type XOIP nummer.
Een ander interessant voordeel is de mogelijkheid om faxen per email of online te kunnen versturen. Hierbij werkt XOIP met tegoeden voor het verzenden van faxen. Het tegoed kan onder andere worden opgewaardeerd door een betaling vanaf de XOIP website of met een bankoverschrijving. Tegoeden kunnen ook verdiend worden door faxen te ontvangen op een XOIP Plus nummer. Wanneer er onvoldoende tegoed aanwezig is voor een te verzenden fax, wordt de fax door XOIP verzonden op het moment dat het tegoed voldoende is opgewaardeerd.