Faxen Utrecht

Met XOIP is het nu mogelijk om faxberichten per email te ontvangen en te versturen in Utrecht. Dit kan zonder het gebruik van een KPN nummer.

Alle zakelijke instellingen en zelfs particulieren in Utrecht kunnen kiezen tussen een nieuw  XOIP nummer in Utrecht of hun huidige nummer blijven gebruiken. Naast de gratis 084 nummers beschikt XOIP ook over lokale nummers in Utrecht. Er kan dus  een XOIP nummer worden aangevraagd met het 030 – kengetal.

De gesprekskosten van een lokaal XOIP nummer  zijn lager dan van een 084 nummer, maar aan het lokale XOIP nummer is daarentegen een abonnement verbonden.

Het gebruik van een XOIP nummer kan heel aantrekkelijk zijn. Het begint al met het besparen van kosten op de KPN lijn. Een aangename bijkomstigheid wanneer er onkosten bespaard moet worden.

Een uiterst prettig voordeel is dat er geen speciaal software nodig is voor XOIP. Wanneer een faxbericht per XOIP nummer verstuurd wordt, komt deze fax binnen als een emailattachement.  Verder kunnen in principe faxberichten gratis en ongelimiteerd  ontvangen worden. Dit is wel afhankelijk van het gekozen XOIP nummer.

Faxberichten kunnen ook  per email of online verstuurd worden. Voor het versturen van deze faxdocumenten wordt door XOIP een verzendtegoed gevraagd. Dit tegoed kan tevens worden opgewaardeerd door een betaling vanaf de XOIP website of met een bankoverschrijving. Tegoeden kunnen zelfs verdiend worden door faxen te ontvangen op een XOIP plus nummer. Wanneer er onvoldoende tegoed aanwezig is voor een faxbericht, wordt het document door XOIP pas verzonden op het moment dat het tegoed voldoende is opgewaardeerd.