Faxen versturen via email

Met XOIP kunt u nu ook in de volgende stappen gemakkelijk faxen per email versturen.

Allereerst maakt u een nieuw bericht aan in uw emailprogramma. In het “aan” veld vermeldt u het faxnummer gevolgd door @sendfax.xoip.com. Let op! Het nummer moet wel in een international format gegeven worden. Dus een fax dat verstuurd moet worden naar een bedrijf in Amsterdam wordt als volgt geadresseerd: [email protected]

Vervolgens voegt u het PDF bestand , dat u wilt verzenden toe als attachment aan uw email. Alleen het PDF bestand wordt meegestuurd. Tekst in het emailonderwerp of in de email zelf wordt niet meegezonden. U kunt de email op de gebruikelijke manier verzenden. U ontvangt vervolgens een automatische bevestigingsemail van XOIP dat uw email is ontvangen. Daarna ontvangt u nog een email met het bericht dat de fax al dan niet is afgeleverd.

Om misbruik te voorkomen kunt u op drie verschillende manieren uw faxmogelijkheden beschermen. Deze drie manieren kunt u onder “mijn profiel” terugvinden. Uitgebreidere informatie over het instellen van de beveiliging kunt u teruglezen op www.xoip.com/nl/fax-online-versturen .

Met deze beveiliging controleert XOIP overigens of het adres waar vanaf u de fax stuurt, overeenkomt met het door u opgegeven adres in uw XOIP account.

Het is tevens mogelijk om meerdere faxen per email te versturen.

Voor het verzenden van faxen blijft het wel van belang dat u voldoende credit heeft. Wanneer u onvoldoende tegoed heeft, zal XOIP u vragen om uw tegoed op te waarderen. De fax wordt dan pas verzonden wanneer u weer voldoende tegoed heeft.

Ondertussen kunt u onder uw XOIP account meedere nummers aanhouden. Wellicht wilt u nummers voor meerdere personen beheren of heeft u zelf verschillende nummers nodig.