Handige tips om het XOIP gebruik te optimaliseren

XOIP is nu al meer dan 10 jaar een grote provider van fax & voice naar e-maildiensten. Toegankelijk en beschikbaar voor iedereen.  Hieronder wordt een aantal handige tips gegeven die de voordelen van XOIP gebruik benadrukken op het gebied van fax, email, voicemail en inmiddels social media.

XOIP en uw binnenkomende faxberichten

Op uw persoonlijke XOIP telefoonnummer kunt u uw faxen ontvangen. Indien u veel faxen ontvangt, kunt u uw nummer  op ‘alleen faxen’ instellen. Het is tevens mogelijk om faxen op uw thuisnummer te ontvangen door uw telefoon door te schakelen naar XOIP. U kunt XOIP zelfs als een scanner gebruiken door documenten naar uw eigen XOIP nummer te faxen!

XOIP  Voicemail en doorgeschakelde oproepen.

XOIP Voicemail neemt uw berichten aan terwijl u niet beschikbaar bent .

 Als u uw oproepen doorschakelt naar uw mobiele telefoon of Skype, neemt XOIP Voicemail een bericht op als u niet opneemt. Het is zelfs mogelijk om een XOIP bericht te ontvangen op uw email.

Ook het doorschakelen van uw XOIP-nummer naar Skype is mogelijk. Dit is gratis. Bellers betalen de normale tarieven.

In het algemeen kunt u uw voicemail beluisteren en beheren door uw eigen XOIP-nummer te bellen.

XOIP en social media

Met de social media functie is het gemakkelijk om berichten op te nemen via uw XOIP nummer. Dit kan overal.  Daarna deelt u ze met uw netwerk op Facebook of Twitter.

Tot slot wat algemene tips voor XOIP gebruik. 

Vestig een virtueel kantoor in Nederland. Uw klanten bellen met een Nederlands nummer, terwijl u de gesprekken via Skype op uw buitenlandse vestiging aanneemt.

Een vaste lijn is na het aanschaffen van een XOIP nummer in principe niet meer nodig. Bespaar de maandelijkse kosten en gebruik een XOIP-nummer en beantwoord uw oproepen met Skype.