Hoe kunt u een gratis fax versturen per email?

Vaak wordt XOIP gevraagd op welke manier een gratis fax per email verstuurd kan worden.

Hoewel het niet mogelijk is om een fax geheel kosteloos te versturen vanuit een emailaccount, bestaat daarentegen wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld een fax document van 8 bladzijdes lang te versturen tegen een lage éénmalige vergoeding van ongeveer één euro!

Via XOIP kan er een fax verstuurd worden tegen een éénmalige betaling. Dit bedrag is nodig om de verzendkosten te dekken. Verder zit hieraan geen lidmaatschap vast of andere verplichtingen. Het versturen van een pagina naar de VS, Groot-Brittanië of Nederland kost bijvoorbeeld 0,15 euro cents. Het minimum tegoed dat in één keer gekocht kan worden is Euro 1,30 oftewel ongeveer 8 pagina’s.

U kunt dit bedrag betalen door gebruik te maken van Paypal, Ideal of door te bellen naar het XOIP 009 nummer. Hier geldt eveneens dat er geen voortgaand abonnement vereist is. Ook geen andere verplichtingen zitten hieraan vast. U koopt simpelweg wat Euro tegoed en u gebruikt dit om uw faxberichten te verzenden. U hoeft daarbij ook niet uw bankgegevens te geven aan XOIP.

Heel graag zou XOIP uw fax gratis willen versturen. Echter XOIP moet de verbinding naar de ontvanger van uw fax betalen. Indien u de mogelijkheid moet hebben om  faxberichten zelf te ontvangen, kunt u een gratis XOIP nummer aanvragen. De te ontvangen fax documenten kunt u dan voor niets op uw emailadres ontvangen.

Om uw faxberichten te versturen, dient u wel uw emailadres bij XOIP op  te geven. Vervolgens dient het faxbericht, opgemaakt in een pdf format  verstuurd te worden per email naar 311231234@sendfax.xoip.com.