Hoe moet je een fax per email verzenden via XOIP?

Een fax per email versturen in drie gemakkelijke stappen:

1. Wanneer u nog geen XOIP account heeft, meldt u zich dan nu aan voor een gratis XOIP account. Er zijn geen verdere verplichtingen verbonden aan dit account. En verder wordt uw privacy heel serieus genomen, omdat XOIP een geregisteerde Telecomprovider is.

Het gemakkelijkste is om hetzelfde emailadres te hanteren voor zowel het versturen van faxen als voor het XOIP emailaccount. Indien u een ander emailadres voor uw XOIP account wilt opgeven, dient u het “vanaf” adres in uw profiel in te stellen op het moment dat u een XOIP account aanvraagt.

2. Het faxbericht wordt als een pdf document opgeslagen en vervolgens toegevoegd aan een emailbericht. Uitsluitend het pdf document zal worden verstuurd als een faxbericht. Dus niet de tekst in het email onderwerp of in de email zelf.

3. Stuur de email naar 311231234@sendfax.xoip.com. Vervang daarbij 311231234 met het fax nummer. Het faxnummer moet in internationaal formaat worden ingegeven. Dus voor Nederland begint het faxnummer met 31. De 00 of de + kunt u weglaten. XOIP stuurt uw fax naar het faxnummer zoals door u aangegeven in het emailadres.Daarnaast ontvangt u een bericht van XOIP dat de fax al dan niet is afgeleverd.

Wanneer u onvoldoende tegoed voor een faxverzending heeft , zal XOIP u vragen om uw tegoed op te waarderen. De fax wordt dan pas verzonden wanneer er weer voldoende tegoed aanwezig is.

Het aanvragen van een XOIP account en het ontvangen van faxberichten is gratis.Daarentegen heeft u wel voldoende tegoed nodig om faxberichten te versturen. Dit bedrag is nodig om uitgaande telefoonberichten te bekostigen. De hoogte van het tegoed , die u online nodig heeft, kunt u zelf bepalen.Verder worden er geen bankgegevens van u door XOIP gevraagd.