FAQ Receiving faxes

Werkt XOIP met alle fax apparaten?

Uw XOIP-faxnummer beantwoord in principe faxen van elk ander faxapparaat, maar faxen is niet zo eenvoudig als vroeger. Fax is ontworpen om over fysieke (circuitgeschakelde) spraakkanalen te lopen, maar de meeste telecomlijnen breken het signaal tegenwoordig op in datapakketten. Vaak kost het een paar pogingen om een faxverbinding tot stand te brengen vanwege pakketverlies of niet-overeenkomende protocols, en veel pogingen slagen helemaal niet. XOIP gebruikt verschillende protocollen en / of netwerkroutes om de kans op succes te vergroten, maar we kunnen nog steeds geen 100% succespercentage garanderen. Mocht u problemen ondervinden bij het ontvangen van faxen, neem dan contact met ons op via [email protected] zodat we uw specifieke situatie kunnen bekijken.

Hoe verander ik het bestandsformaat naar iets anders dan PDF?

U kunt alleen faxen als PDF bestanden ontvangen. We hebben onze ondersteuning voor TIFF stopgezet.

Soms kan ik geen faxen ontvangen vanaf bepaalde nummers, wat is er aan de hand?

Het kan gebeuren dat uw XOIP-nummer geen faxen van een specifieke afzender accepteert. Meestal is dit te wijten aan een verkeerde combinatie van het faxprotocol tussen de verzendende fax en uw XOIP-nummer. XOIP kan uw nummer dwingen om te antwoorden met het juiste protocol, maar dit kan een negatieve invloed hebben op inkomende faxen van andere afzenders. Als u problemen ondervindt met inkomende faxen van bepaalde nummers, neem dan contact met ons op via [email protected] zodat we uw situatie kunnen bekijken.

Het is mogelijk dat u geen faxen kunt ontvangen op uw 084 nummer, wanneer mensen u faxen vanaf bepaalde netwerken. 084 nummers kunnen zonder probleem oproepen ontvangen vanuit netwerken in Nederland en de EU. Netwerken daarbuiten blokkeren vaak oproepen naar deze en andere nummers met uiteenlopende tarieven. Verwacht u faxen van buiten de EU of van mensen die gebruik maken van online faxverstuurdiensten, dan raden wij u aan een geografisch nummer te nemen. 

Kan ik mijn XOIP-nummer nog steeds tegelijkertijd gebruiken voor fax en voicemail?

Bestaande XOIP-nummers met faxdetectie kunnen deze functie blijven gebruiken, maar we hebben faxdetectie uitgeschakeld voor nieuwe aanmeldingen en abonnementen. Nieuwe XOIP-nummers kunnen worden gebruikt voor fax of spraak, niet voor beide. Faxnummers kunnen ook niet meer worden omgezet in spraaknummers, of omgekeerd.

Kan ik internationale faxen ontvangen?

Ja dat kunt u. Indien u echter een 084 nummer gebruikt zijn er wat beperkingen. 084 nummers kunnen zonder probleem oproepen ontvangen vanuit netwerken in Nederland en de EU. Echter, netwerken daarbuiten blokkeren vaak oproepen naar deze en andere nummers met uiteenlopende tarieven. Verwacht u oproepen van buiten de EU of van mensen die gebruik maken van online faxverstuurdiensten, dan raden wij u aan een geografisch nummer te nemen.