FAQ Sending faxes

Hoe verstuur ik een fax?

U kunt een of meer PDF’s uploaden vanaf de XOIP-website of ze als e-mailbijlage verzenden naar <telefoonnummer>@fax.xoip.com, waarbij <telefoonnummer> het ontvangende faxnummer is. Zorg ervoor dat het nummer wordt voorafgegaan door de volledige landcode (bijvoorbeeld [email protected] voor een fax naar 31 (0) 20 1234567)

Naar welke landen kan ik faxen?

XOIP kan faxen naar bijna alle landen. EER-landen en de VS hebben allemaal hetzelfde tarief per pagina. Het tarief voor andere landen zie je door je fax te uploaden.

Hoeveel keer wordt er opnieuw geprobeerd bij in gesprek of een verbindingsfout?

XOIP probeert het 3 keer. Als het dan niet is gelukt zal het systeem u laten weten dat uw fax niet kon worden afgeleverd.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik mijn PDF upload?

Als u problemen ondervindt bij het laden van uw PDF-bestand is het PDF bestand corrupt of niet compatibel. Probeer de PDF op te slaan als PDF-versie 1.4 of hoger. U kunt de versie en geldigheid van uw PDF-bestand controleren met deze online pdf-verificatietool.

Kan ik meerdere PDFs tegelijk versturen?

U kunt meerdere PDF-bestanden uploaden naar de XOIP-website of meerdere bestanden aan uw e-mail toevoegen. Standaard worden de bestanden samengevoegd in de volgorde waarin ze zijn ingediend (of ontvangen door XOIP) en als een enkele fax verzonden. Als het gecombineerde bestand de maximale bestandsgrootte van 4 GB overschrijdt, kunt u ervoor kiezen om elke PDF afzonderlijk te faxen onder “Meer opties”, maar in dit geval staat de volgorde waarin de PDF’s aan de andere kant aankomen niet vast.

Kan ik een fax terugtrekken nadat ik hem heb verzonden?

Eenmaal aangeleverde faxen worden in de faxwachtrij geplaatst en kunnen niet meer worden ingetrokken. Zorg er dus voor dat u uw document (en) zorgvuldig controleert voordat u op verzenden drukt.

Krijg ik een verzendrapport?

Voor elke fax die u verstuurt ontvangt u een bevestigingsmail of deze is afgeleverd of niet. De eerste pagina van de meegeleverde PDF is als bijlage bij deze e-mail gevoegd, zodat u dit bericht als ontvagnstrapport kunt gebruiken. Als u liever het volledige PDF-bestand (of geen PDF) eraan wilt hebben kunt u dit wijzigen onder “Meer opties”. U kunt het verzendrapport ook op een later tijdstip downloaden onder “Berichten”, maar in dat geval is de PDF niet meer bijgevoegd. Ivm gegevens- en privacy bescherming bewaart XOIP geen faxberichten of PDFs.

Kan ik mijn eigen fax header instellen?

U kunt zowel voor web- als email faxen een eigen faxheader instellen. Voor email faxen kunt u zelfs een eigen faxheader instellen voor elk geautoriseerd e-mailadres.

Kan een XOIP account worden gebruikt door meerdere personen?

Hetzelfde XOIP-account (en het faxtegoedsaldo) kan zonder problemen door meerdere mensen worden gebruikt als de faxen worden aangeleverd via email. Elke persoon kan worden geautoriseerd op het eigen email adres. De faxkosten worden geboekt van het gedeelde tegoed.

Hoe lang duurt het voor een fax is verzonden?

Gewoonlijk duurt het ongeveer een minuut per pagina om een fax te verzenden, plus een paar minuten verwerkingstijd. Maar de wachttijd kan oplopen door herhaalpogingen als de eerste belpoging niet lukt vanwege een bezet nummer of transmissiesfout.

Kan ik faxen sturen naar meerdere nummers tegelijk?

U kunt meerdere ontvangstnummers invoeren op de XOIP-website. Voor e-mailbezorging kunt u een to-adres invoeren voor elke ontvanger.

Kan ik beveiliging instellen voor mijn email faxen?

We verwerken alleen e-mail faxen vanaf het e-mailadres van uw account of een ander geautoriseerd e-mailadres onder uw account (u kunt zoveel e-mailadressen toevoegen als u wilt). Voor extra zekerheid kunt u een wachtwoord instellen voor elke e-mail die u ons stuurt of een autorisatielink naar u laten sturen voor elke faxverzending.