FAQ XOIP Credit

Wat zijn XOIP-tegoeden?

XOIP-tegoeden zijn wat u gebruikt om te betalen voor het verzenden van faxen of het doorschakelen van inkomende telefoongesprekken. In uw XOIP-account kunt u tegoed  kopen door een online betaling uit te voeren. Het tegoed is 1:1 uitgedrukt in euro’s.

Dezelfde XOIP-tegoeden kunnen worden gebruikt voor het verzenden van faxen en voor het doorschakelen van inkomende telefoongesprekken.

Wanneer u een fax verstuurt of een oproep wordt doorgeschakeld, worden de bijbehorende kosten automatisch van uw XOIP-tegoed afgeschreven.

Wanneer u bent ingelogd op uw XOIP-account, kunt u op de tegoed-indicator altijd uw huidige tegoed zien.

Waarom heb ik XOIP tegoed nodig?

U kunt om twee redenen XOIP-tegoeden nodig hebben:

  1. om te betalen voor faxen die u wilt verzenden en
  2. om te betalen voor het doorschakelen van oproepen die binnenkomen op uw XOIP-nummer.

De kosten van het verzenden van een fax of het doorschakelen van een oproep worden automatisch van uw XOIP-tegoed afgeschreven. Als u echter maandelijks een tegoed van gratis minuten op uw spraakabonnement heeft, wordt een doorgeschakeld gesprek niet in rekening gebracht op uw XOIP-saldo, totdat u voor die maand geen gratis minuten meer heeft.

Hoe kan ik mijn tegoed opwaarderen?

Log in op uw XOIP-account en klik op de knop ‘Tegoed kopen’ die u overal op de site vindt. Je kunt kiezen uit een aantal bedragen.

Wat gebeurt er als ik geen tegoed meer heb?

Zonder tegoed of met onvoldoende tegoed kunt u geen faxen meer versturen of oproepen doorschakelen. U moet nieuw tegoed aanschaffen voordat u weer kunt faxen. Inkomende oproepen worden automatisch doorgeschakeld naar uw voicemail in plaats van doorgeschakeld naar uw telefoonnummer, totdat u uw beltegoed opwaardeert.

Kan ik gewaarschuwd worden voordat mijn beltegoed loopt uit?

Deze functie wordt binnenkort toegevoegd. Wanneer je tegoed bijna op is, ontvang je een e-mailmelding, zodat je kunt opwaarderen en geen oproepen hoeft te missen. Wanneer je gratis minuten bijna op zijn en je onvoldoende beltegoed hebt om een oproep door te schakelen, ontvang je hiervan ook een e-mail.

Wanneer je beltegoed opraakt terwijl je in gesprek bent, hoor je tijdens het gesprek een audiobericht om je te waarschuwen dat je tegoed binnenkort op is.

Kan mijn tegoed verlopen?

Uw tegoeden blijven geldig zolang u een actieve abonnee blijft. Alle tegoeden vervallen echter één jaar na de laatste van deze data:
● Uw laatste betaalde abonnement is opgezegd of verlopen
● Uw laatste doorgeschakelde oproep, voicemail of fax die met uw tegoed is betaald
● Uw laatste tegoed aankoop

Kan ik ongebruikt tegoed terugbetaald krijgen?

Nee, XOIP geeft geen restitutie voor ongebruikt tegoed; ook niet wanneer u uw abonnement of uw account annuleert.