FAQ XOIP Credit

Wat is XOIP-tegoed?

XOIP is een prepaid service. U heeft XOIP tegoed nodig om kosten te betalen die niet door uw abonnement worden afgedekt. XOIP credits worden uitgedrukt in euro. Het minimum aanschafbedrag is €10. Doorschakelingen worden per minuut afgerekend, voicemails per stuk. Ook om faxen te versturen heeft u XOIP-credits nodig. Deze worden per pagina afgerekend (voor het ontvangen van fax zijn geen credits nodig).

Nadat u credits heeft gekocht, worden de kosten van verzonden faxen, doorgeschakelde oproepen of voicemails automatisch van uw tegoed afgetrokken.

U kunt uw tegoed balans zien op de XOIP-website, op elke pagina waar het relevant is.

Wanneer heb ik XOIP tegoed nodig?

Afhankelijk van uw Voice-abonnement heeft u XOIP-credits nodig om:

  1. te betalen voor voicemails of het doorschakelen van oproepen die binnenkomen op uw XOIP-nummer (Voice Free)
  2. te betalen voor het doorschakelen van oproepen die binnenkomen op uw XOIP-nummer (Voice Light)
  3. te betalen voor het doorschakelen van oproepen nadat uw gratis minuten op zijn (Voice Pro)

Voor het versturen van faxen zijn altijd credits nodig.

Indien tegoed aanwezig is worden gemaakte kosten automatisch van uw XOIP-tegoed afgeschreven. Als u een tegoed van gratis minuten op uw spraakabonnement heeft, wordt een doorgeschakeld gesprek niet in rekening gebracht op uw XOIP-saldo, totdat u voor die maand geen gratis minuten meer heeft.

Hoe kan ik mijn tegoed opwaarderen?

Log in op uw XOIP-account en klik op de knop ‘Tegoed kopen’ die u overal op de site vindt. Je kunt kiezen uit een aantal bedragen.

Wat gebeurt er als ik geen tegoed meer heb?

Als uw tegoed leeg of onvoldoende is  – en u niet of niet meer beschikt over gratis minuten – gaan binnenkomende calls rechtstreeks naar de voicemail. Indien uw nummer betaalde voicemail heeft wordt de call niet beantwoord. U krijgt in dat geval een mail dat u een oproep heeft gemist.

Faxen kunnen zonder tegoed niet worden verstuurd. Bij het uploaden van een fax op het web ziet u direct of u over de benodigde credits beschikt. Als u de fax per email aanlevert krijgt u per kerende mail een waarschuwing als u niet voldoende tegoed heeft.

Wordt ik gewaarschuwd als mijn beltegoed op raakt?

Wanneer uw tegoed bijna op is, ontvang u een e-mailmelding, zodat u tijdig kunt opwaarderen en geen oproepen mist. Wanneer uw gratis minuten bijna op zijn en u onvoldoende beltegoed heeft om daarna een ​​oproep door te schakelen, ontvangt u hiervan eveneens een waarschuwing.

Als uw beltegoed opraakt terwijl u in gesprek bent, hoort u tijdens het gesprek een audiobericht om u te waarschuwen dat het tegoed bijna op is.

Kan mijn tegoed verlopen?

Credits blijven geldig zolang u een betaald abonnement heeft bij XOIP.
Indien dit niet (meer) het geval is, vervallen ze één jaar na uw laatste credit-transactie (tegoed-aankoop of tegoed-aanwending). U wordt ruim van tevoren op de hoogte gesteld als u het risico loopt dat uw tegoed vervalt, zodat u passende maatregelen kunt nemen om dit te voorkomen.
In concreto vervalt tegoed één jaar na de laatste van deze gebeurtenissen:
● Uw laatste betaalde abonnementsbetaling
● Uw laatste doorgeschakelde oproep, voicemail of fax die met uw tegoed is betaald
● Uw laatste tegoed aankoop

Kan ik ongebruikt tegoed terugbetaald krijgen?

Nee, XOIP geeft geen restitutie voor ongebruikt tegoed; ook niet wanneer u uw abonnement of uw account annuleert.