Over ons

XOIP is de pionier op het gebied van slimme telecommunicatie. De naam is een afkorting voor “alles over IP” en vat onze visie samen: telecomoplossingen – of het nu gaat om telefonie, voicemail of fax – moeten de mogelijkheden van internet benutten. We hebben deze visie meer dan twintig jaar geleden in Nederland en België gepopulariseerd als de eerste grootschalige aanbieder van fax- en spraak-naar-e-maildiensten. En dit doen we nog steeds door slimme en nuttige telecomdiensten aan te bieden die voor iedereen online beschikbaar zijn.

Geschiedenis

XOIP, opgericht in 1997, is een van de langst bestaande internetmerken in de Benelux.

In 1998 kreeg het bedrijf bekendheid als de eerste Europese provider die fax naar e-mail introduceerde als een gratis dienst op reguliere telefoonnummers. Aanvullende berichtendiensten zoals voicemail naar e-mail, web naar fax, e-mail naar spraak en sms-notificatie werden vervolgens toegevoegd, ondersteund door reclamecampagnes om de markt vertrouwd te maken met deze nieuwe ideeën. Het bericht “Ben je geXOIPed?” slaagde erin een breed publiek te bereiken. Eind jaren negentig telde XOIP honderdduizenden gebruikers en was het een erkend merk in Nederland en België.

In 2001 werd XOIP gekocht door Worldonline / Tiscali en geintegreerd in de productportfolio van de ISP. In 2005, rond de verkoop van Tiscali aan KPN, kocht het XOIP-managementteam XOIP terug van Tiscali en herstelde het als een onafhankelijk bedrijf.

Sindsdien bekleedt XOIP een niche-positie op de Nederlandse telecommarkt als kleine, klant-gerichte aanbieder van slimme, innovatieve communicatieoplossingen voor de zakelijke markt.

Bedrijfsdetails

XOIP B.V.
Maanderpoort 41
6711AC, Ede
E-mail: [email protected]
Tel. 020716 3688

NL KvK 28075425