FAQ Voice

Hoe kan ik een voicemail beluisteren?

Wanneer iemand u een voicemail inspreekt via uw XOIP-nummer, kunt u op twee manieren naar een voicemail luisteren:

 1. De voicemail wordt als bijgevoegd geluidsbestand als uw e-mail verzonden. De meeste apparaten kunnen het geluidsbestand afspelen als u erop klikt.
 2. (Binnenkort beschikbaar) Wanneer u bent ingelogd op uw account, opent u de pagina ‘Verkeer’ en selecteert u ‘Spraakoproepen’. U kunt alle oproepen zien die op uw nummer hebben plaatsgevonden. Wanneer een voicemail in gesprek is achtergelaten, kunt u deze daar op de pagina afspelen.

Hoe wijzig ik het e-mailadres waarnaar de voicemail wordt verzonden?

Elke voicemail die binnenkomt, wordt standaard verzonden naar het e-mailadres waarmee u zich hebt aangemeld. U kunt dat wijzigen in het belplan. Ga naar de voicemail-balk en klik op ‘Bewerken’. Er wordt een paneel geopend waar u het e-mailadres kunt wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn voicemailbegroeting?

Klik in je belplan op ‘Bewerken’ in de voicemailbalk. Je ziet vier opties voor het instellen van je begroeting

 • Standaard begroeting afspelen – Nederlands
 • Standaardbegroeting afspelen – Engels
 • Opgenomen begroeting afspelen
 • Audiobestand uploaden

Als u ‘Opgenomen begroeting afspelen’ kiest, kunt u een begroeting rechtstreeks vanaf uw apparaat opnemen. Volg de instructies. Het wordt geactiveerd op uw XOIP-nummer met een kleine vertraging van minder dan een minuut.

Ik kan mijn voicemailbegroeting niet wijzigen wanneer ik mijn eigen nummer bel.

Toen XOIP het systeem onder handen nam, hebben we besloten om die functie niet in het nieuwe systeem in te voeren. Zeer weinig mensen gebruikten deze functie. Het nieuwe systeem heeft een betere manier om dat te doen. Open het belplan wanneer u bent ingelogd op uw account. Klik op ‘Bewerken’ in de voicemail-balk en selecteer ‘Opgenomen begroeting afspelen’. Volg de instructies om uw eigen voicemail-begroeting op te nemen.

Ik kan mijn voicemail niet meer beluisteren als ik mijn eigen nummer bel.

Toen XOIP het systeem onder handen nam, hebben we besloten om die functie niet in het nieuwe systeem in te voeren. Zeer weinig mensen gebruikten deze functie.

Hoe stuur ik mijn XOIP-nummer door naar mijn mobiele telefoon?

Zoek in het belplan naar de balk “Stuur oproep naar”. Zet de schakelaar aan (naar blauw) en klik op ‘Bewerken’. Dit opent een paneel waar u het telefoonnummer kunt invoeren waarnaar u de oproepen wilt doorschakelen.

Kan ik wijzigen hoe lang mijn telefoon overgaat voordat deze naar de voicemail gaat?

Als je je XOIP-nummer hebt ingesteld om automatisch naar een ander telefoonnummer te bellen, kun je instellen hoe lang de telefoon overgaat voordat je naar de voicemail gaat. Zoek in het belplan naar de balk “Stuur oproep naar”. Klik op ‘Bewerken’. Dit opent een paneel waar u de belduur kunt instellen.

Hetzelfde geldt wanneer u een oproeplijst instelt. U kunt de belduur voor elk afzonderlijk nummer instellen.

Wanneer ik een doorgeschakelde oproep ontvang op mijn mobiel, kan ik dan mijn XOIP-nummer op mijn scherm zien (CLI), in plaats van het nummer van de beller?

Ja, dit kan handig zijn als u meerdere XOIP-nummers heeft en u wilt weten via welke van deze een oproep binnenkomt. Standaard wordt het nummer weergegeven van de persoon die uw XOIP-nummer belt. U kunt dat wijzigen door het belplan te openen en op ‘Bewerken’ te klikken in de balk ‘Stuur oproep naar…’. In het paneel dat wordt geopend, kunt u de nummerweergave wijzigen om ‘Mijn nummer’ weer te geven.

Waarom kan ik een oproep niet doorschakelen naar meerdere nummers (bellijst)?

Niet alle abonnementen ondersteunen deze functie. Als uw abonnement deze functie ondersteunt, vindt u deze door het belplan te openen en ‘oproeplijst’ te selecteren in de balk ‘Oproep verzenden naar..’.

Kan ik mijn huidige telefoon doorsturen naar mijn XOIP-abonnementsnummer?

Ja dat kan.

Oproepen doorschakelen vanaf een vast toestel

 • Om XOIP uw oproepen te laten beantwoorden, kiest u *21*0841234567# (vervang 0841234567 door uw eigen XOIP-nummer).
 • Om doorschakelen naar uw XOIP-nummer uit te schakelen, kiest u # 21 #
 • Als u na 4 keer overgaan wilt doorschakelen, vervangt u 21 door 61.
 • ISDN: gebruik 210 en 610 in plaats van 21 en 61.

Oproepen doorschakelen vanaf een mobiele telefoon

Via de mobiele telefoon zijn er verschillende mogelijkheden. De meest populaire staan hieronder. Raadpleeg de handleiding van je telefoon of gebruik het instellingenmenu op je telefoon.

 • Om XOIP oproepen te laten beantwoorden als u niet opneemt, kiest u **004*0841234567*11# (vervangt u 0841234567 door uw eigen XOIP-nummer).
 • Om doorschakelen naar uw XOIP-nummer uit te schakelen, kiest u ## 004**11#

Kan ik oproepen op mijn XOIP-nummer doorschakelen naar mijn mobiele telefoon?

Ja dat kan. Dit is een kernfunctie van XOIP. Zoek in het belplan naar de balk “Stuur oproep naar”. Zet de schakelaar aan (naar blauw) en klik op ‘Bewerken’. Dit opent een paneel waar u uw mobiele telefoonnummer kunt invoeren. U kunt net zo gemakkelijk doorschakelen naar een vast of ander telefoonnummer.

Zijn er kosten verbonden aan het doorschakelen van een oproep?

Afhankelijk van je abonnement heb je mogelijk een aantal gratis minuten per maand. U betaalt dan niets voor het doorschakelen van gesprekken totdat die minuten zijn opgebruikt. In de meeste gevallen zijn die gratis minuten meer dan voldoende voor normaal of onbeperkt gebruik om nooit te hoeven betalen voor doorsturen.

Als je geen gratis belminuten hebt, of opraakt, rekent XOIP een laag tarief voor het doorschakelen van gesprekken. Het tarief is samengesteld uit een starttarief per gesprek van € 0,04 en een tarief per minuut. Zie het overzicht van doorschakeltarieven.

Wat gebeurt er als ik geen gratis minuten meer heb?

Uw inkomende oproepen worden nog steeds doorgeschakeld. Het doorgeschakelde gesprek wordt nu echter in rekening gebracht op uw XOIP-tegoed. Heb je ook geen beltegoed, dan gaat de oproep automatisch naar de voicemail.

Kan ik internationale oproepen ontvangen?

Indien u een geografisch nummer heeft kunt u internationale oproepen ontvangen. Indien u echter een 084 nummer gebruikt kunt u alleen oproepen ontvangen vanuit netwerken in Nederland. Verwacht u oproepen van buiten de EU, dan raden wij u aan een geografisch nummer te nemen.