XOIP Tegoed

XOIP is een prepaid service. U heeft XOIP tegoed nodig om kosten te betalen die niet door uw abonnement worden afgedekt. XOIP credits worden uitgedrukt in euro. Het minimum aanschafbedrag is €10. Doorschakelingen worden per minuut afgerekend, voicemails per stuk. Ook om faxen te versturen heeft u XOIP-credits nodig. Deze worden per pagina afgerekend (voor het ontvangen van fax zijn geen credits nodig).

Nadat u credits heeft gekocht, worden de kosten van verzonden faxen, doorgeschakelde oproepen of voicemails automatisch van uw tegoed afgetrokken.

U kunt uw tegoed balans zien op de XOIP-website, op elke pagina waar het relevant is.

Leeg tegoed

Als uw tegoed-saldo leeg is  – en u niet of niet meer beschikt over gratis minuten – gaan binnenkomende calls rechtstreeks naar de voicemail. Indien bij uw nummer ook voicemail wordt afgerekend, wordt zonder tegoed de call niet beantwoord. U krijgt in dat geval een mail dat u een oproep heeft gemist.

Faxen kunnen zonder tegoed niet worden verstuurd. Bij het uploaden van een fax op het web ziet u direct of u over de benodigde credits beschikt. Als u de fax per email aanlevert krijgt u per kerende mail een waarschuwing als u niet voldoende tegoed heeft.

Nieuw tegoed kopen

U kunt tegoed kopen op de XOIP-website nadat uw bent ingelogd met uw account. U kunt kiezen uit meerdere bedragen.

Tegoed kan verlopen

Credits blijven geldig zolang u een betaald abonnement heeft bij XOIP.
Indien dit niet (meer) het geval is, vervallen ze één jaar na uw laatste credit-transactie (tegoed-aankoop of tegoed-aanwending). U wordt ruim van tevoren op de hoogte gesteld als u het risico loopt dat uw tegoed vervalt, zodat u passende maatregelen kunt nemen om dit te voorkomen.
In concreto vervalt tegoed één jaar na de laatste van deze gebeurtenissen:
● Uw laatste betaalde abonnementsbetaling
● Uw laatste doorgeschakelde oproep, voicemail of fax die met uw tegoed is betaald
● Uw laatste tegoed aankoop

Geen restitutie

Ongebruikt tegoed wordt niet gerestitueerd; ook niet als u uw abonnement of account annuleert.

Gratis minuten

Sommige spraakabonnementen bevatten een maandelijkse hoeveelheid gratis belminuten. Zolang u binnen deze bundel blijft wordt er geen tegoed van uw saldo afgeschreven. U kunt in uw account zien hoeveel gratis minuten er op elk moment nog over zijn. Ongebruikte gratis minuten vervallen iedere maand. Ze kunnen niet worden meegenomen naar de volgende maand.

Waarschuwing als tegoed op raakt

Wanneer uw tegoed bijna op is, ontvang u een e-mailmelding, zodat u tijdig kunt opwaarderen en geen oproepen mist. Als uw gratis minuten bijna op zijn en u onvoldoende beltegoed heeft om daarna een ​​oproep door te schakelen, ontvangt u hiervan eveneens een waarschuwing.

Als uw beltegoed opraakt terwijl u in gesprek bent, hoort u tijdens het gesprek een audiobericht om u te waarschuwen dat het tegoed bijna op is.