Voice support

Voice nummer

Uw voice abonnement heeft een telefoonnummer. Wat er gebeurt als iemand uw nummer belt wordt bepaald door hoe u het belplan van het nummer instelt.  Het belplan kan de oproep automatisch doorsturen naar uw voicemail of naar één of meerdere telefoonnummers. U kunt bovendien het belplan anders instellen afhankelijk van de weekdag en tijd.

Ieder gesprek laat een record achter op de XOIP website, waar u kunt zien wat er gebeurd is met de oproep. Op de ‘Verkeer’ pagina, onder ‘Gesprekken’, kunt u de details zien, zoals wie er belde, hoe lang het gesprek duurde, naar welk nummer het gesprek was doorgeschakeld, of naar welk email address de voicemail was doorgestuurd.

 

Belplan

Ieder voice nummer op XOIP heeft een belplan. In het belplan kunt u instellen wat er moet gebeuren als iemand het nummer belt.

In de standaard instelling wordt de oproep direct doorgeschakeld naar voicemail.

Om het belplan te wijzigen, ga naar ‘Voice’ en klik op ‘Bewerk belplan’ in de ‘Voicemail’ regel voor het nummer dat u wilt instellen.

 

Voicemail in uw email

Uw nummer komt standaard met voicemail. Bellers kunnen een bericht inspreken, dat vervolgens wordt doorgestuurd naar uw e-mail adres als een geluidsbestand, waar u het kunt openen en naar kunt luisteren.

Het belplan is standaard ingesteld om oproepen direct door te sturen naar voicemail, totdat u de instellingen aanpast om oproepen door te sturen naar een telefoonnummer.

Wanneer een doorgestuurde oproep niet wordt opgenomen op het nummer, wordt het gerouteerd naar voicemail. Als u het belplan heeft ingesteld om oproepen door te sturen naar een telefoonnummer, dan is het ook mogelijk om voicemail uit te schakelen. Oproepen die niet worden opgenomen, worden dan automatisch beëindigd.

Als een beller geen voicemail achterlaat ontvangt u daarvan geen email bericht. U kunt echter wel op de ‘Verkeer’ pagina in uw gebruikersomgeving zien dat de oproep is gemaakt en vanaf welk nummer.

Komt binnenkort: U kunt ook luisteren naar uw voicemail berichten vanuit uw gebruikersomgeving. Op de ‘Verkeer’ pagina kunt u de voicemails afspelen. Na X dagen worden de berichten permanent verwijderd.

Voicemail begroeting

U heeft een aantal opties om een voicemail begroeting in te stellen. In het belplan, vind de voicemail regel (onderaan) en klik op ‘Bewerk’. In het paneel dat opent heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een standaard begroeting in het Nederlands of Engels, het inspreken van uw eigen begroeting, of het uploaden van een geluidsbestand met uw begroeting.

Voicemail Fair Use Policy

Om te vermijden dat klanten een buitensporig aantal voicemails ontvangen, beperkt XOIP het aantal voicemails dat u kunt ontvangen per maand. Zie de Fair Use Policy voor details.

 

Schakel door vanaf uw telefoon naar XOIP

XOIP kan worden gebruikt om de voicemail dienst van uw mobiele telefoon te vervangen. Indien u in het buitenland bent, kunt u nog steeds naar uw voicemails luisteren vanuit uw email, ipv hoge roaming kosten maken. Ook voor mensen die liever hun voicemail als geluidsbestand ontvangen, welke ze kunnen delen met anderen, is het handig om hun huidige voicemail door te schakelen naar XOIP.

Doorschakelen vanaf een vaste lijn

Om XOIP de oproepen op uw vaste lijn te laten opnemen, bel deze code:
*21*0841234567# (substitute 0841234567 with your own XOIP number).

Om het uit te schakelen, bel
#21#

Om door te schakelen na 4 keer bellen, vervang 21 met 61.
ISDN: gebruik 210 en 610 ipv 21 en 61.

Vanaf  een mobiele telefoon

Er zijn een aantal mogelijkheden. De meest populaire is deze:
Om XOIP op te laten nemen als u de oproep niet beantwoord op uw telefoon, bel
**004*0841234567*11# (replacing 0841234567 with your own XOIP number).

To disable forwarding to your XOIP number, dial
##004**11#

 

Schakel door vanaf XOIP naar uw telefoon

U kunt automatisch binnenkomende oproepen doorschakelen naar een ander telefoonnummer. In het belplan, zoek naar de ‘Stuur gesprek naar…’ regel.  Zet de schakelaar op aan (naar blauw) en klik op ‘Bewerk’. Dit opent een paneel waar u het telefoonnummer kunt invoeren waarnaar het gesprek moet worden doorgestuurd.

belduur

In het ‘Bewerk’ paneel kunt u instellen hoelang de telefoon moet overgaan voordat de oproep terugvalt naar voicemail. Standaard staat dit op 10 seconden ingesteld.

Nummerweergave

Om in het scherm van uw mobiele telefoon te zien wie belt, stel de  ‘Nummer van de beller’ optie in. Dit is de standaard en aanbevolen instelling voor de meeste mensen.

Maar indien u meerdere XOIP nummers heeft, kan het nutting zijn om in het scherm van uw mobiele telefoon te kunnen zien, via welk XOIP nummer een oproep binnenkomt. In dat geval stelt u ‘Mijn nummer’ in.

Kosten van doorschakelen

De kosten van doorgeschakelde oproepen, bestaan uit de startkosten en de belkosten per minute.

De startkosten zijn hetzelfde voor alle oproepen: €0.07 per doorgeschakelde oproep.

De belkosten per minuut hangen af van uw abonnement. U kunt de belkosten voor uw abonnement vinden op de Prijzen pagina onder Doorschakel-tarieven. De kosten worden berekend op basis van secondes.

De doorschakel-kosten worden automatisch afgeschreven van uw XOIP tegoed balans.

Gratis minuten

Als uw abonnement een maandelijkse toelage van gratis minuten heeft, betaalt u niets voor doorschakelen, totdat de gratis minuten op zijn. Gratis minuten worden maandelijks aangevuld. Minuten die u over heeft worden niet meegenomen naar de volgende maand. Indien u het juiste abonnement voor uzelf kiest, zult u in de meeste gevallen voldoende gratis minuten hebben en zult u niet hoeven te betalen voor doorschakelen. Raadpleeg uw abonnement om te zien naar welke landen u kunt doorschakelen vanuit uw gratis minuten toelage.

Indien u geen gratis minuten over heeft, of de gratis minuten zijn niet van toepassing op de bestemming waar u naar doorschakelt, dan zal XOIP doorschakel-kosten in rekening brengen.

 

Werkuren

In het belplan kunt u configureren wat er moet gebeuren met een inkomende oproep, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de dag van de week. Veel mensen gebruiken dit om oproepen tijdens werkuren naar een telefoonnummer te routeren en buiten werkuren rechtstreeks naar voicemail.

In het belplan vind je de balk ‘Werktijden’ bovenaan het belplan. Standaard zijn werkuren geconfigureerd van 09:00 tot 17:00. U kunt dat wijzigen door op ‘Bewerken’ te klikken. Een paneel klapt uit waar je je eigen tijd en dagen kunt instellen.

Door de schakelaar aan te zetten, ziet u de optie verschijnen om twee verschillende belplannen te configureren. Eén voor tijdens werkuren en één voor buiten werkuren.

 

Belgroepen

Belgroepen zijn handig om een inkomende oproep naar meer dan één persoon te sturen, wanneer u niet zeker weet wie als eerste kan opnemen.

U kunt deze modus activeren door op de balk “Stuur oproep naar” te schakelen. Je kiest dan ‘Belgroep’ uit het pull down menu.

U kunt het op twee manieren instellen:

Bel één voor één: wanneer een oproep binnenkomt, zal het belplan elk nummer proberen in de volgorde waarin u ze hebt vermeld. Elk nummer gaat een aantal seconden over voordat het gesprek wordt doorgeschakeld naar het volgende nummer.

Gelijktijdig bellen: wanneer een oproep binnenkomt, worden alle vermelde nummers tegelijkertijd gebeld. Wanneer een van de nummers de oproep opneemt, stoppen de anderen met rinkelen.

U kunt maximaal 5 nummers toevoegen.

Belduur

In het formulier ‘Bewerken’ kun je instellen hoeveel seconden je wilt dat de telefoon overgaat voordat deze terugvalt op voicemail. Standaard is deze ingesteld op 10 seconden.

Nummerweergave

Als u het nummer wilt zien van de persoon die belt, laat u de optie ‘Nummerweergave’ op ‘Nummer van de beller’ staan. Dit is aan te bevelen voor  de meeste mensen.

Maar als je veel XOIP-nummers hebt, kan het handig zijn om de optie ‘Nummerweergave’ in te stellen op ‘Mijn nummer’. In dat geval kunt u bij een binnenkomend gesprek zien welk van uw XOIP-nummers wordt gebeld.