Wat verandert er op het nieuwe platform?

XOIP heeft een gloednieuw platform, herkenbaar aan de blauwe kleur (ipv het oude groen). Bestaande accounts zijn gemigreerd met al hun instellingen en belgeschiedenis.

De XOIP-services blijven hetzelfde, maar de interne werking van het systeem en de gebruikersinterface zijn volledig vernieuwd, met enkele nieuwe functies. Dit zijn belangrijke dingen die u moet weten:

Voice

Welkomstboodschap opnemen vanaf nu op de website

U kunt nu uw welkomstboodschap opnemen op de XOIP website. Als u bent ingelogd, ga naar ‘Voice’ en open het belplan van uw nummer. Klik vervolgens op ‘Bewerk’ in de voicemailbalk. In het paneel dat opent heeft u de mogelijkheid om de standaard Nederlandse of Engelse begroeting te selecteren, een begroeting op te nemen of een audiobestand te uploaden. Het is niet meer mogelijk om uw voicemailbegroeting op te nemen door uw eigen XOIP-nummer te bellen.

Indien u al een welkomstboodschap had opgenomen op het oude platform is deze gekopieerd en actief op het nieuwe platform.

Geen voice menu meer

Op het oude platform kwam je in een voice-menu als je je eigen XOIP nummer belde. We hebben besloten dit voicemenu niet over te brengen naar het nieuwe platform. De belangrijkste functies ervan zijn nu beschikbaar via de gebruiksomgeving, zoals het opnemen van de welkomsboodschap (zie hierboven) en het beluisteren van voicemails (coming soon). Bellen van eigen nummer is vanaf nu dus hetzelfde als het bellen van elk ander XOIP nummer. Dit betekent dat u een wisselgesprek of ingesprekstoon kan krijgen als uw XOIP nummer staat doorgeschakeld naar uw eigen nummer.

Kantooruren en belgroepen: binnenkort beschikbaar

Voor de meeste mensen bevat de nieuwe gebruikersinterface alle functies die ze op het oude platform gebruikten. Spreekuren en belgroepen zijn echter nog niet klaar. We werken er hard aan om deze functies toe te voegen. Als u deze functies op de oude XOIP had ingesteld blijven ze werken, maar momenteel kunt u ze nog even niet zelf wijzigen. Mocht u iets willen wijzigen neem dan contact op met de helpdesk via [email protected] of bel +31 20 7163688.

Fax

Verbeterde ondersteuning voor het versturen van multiple PDFs

U kunt nu meerdere PDF files via email of het web aanleveren en ervoor kiezen of deze als één fax of aparte faxen eruit moeten.

Nieuw email naar fax adres: <faxnumber>@fax.xoip.com

Als u uw uitgaande faxen per email aanlevert moet u dat vanaf nu gaan doen op <faxnumber>@fax.xoip.com.

Het oude adres, <faxnumber>@sendfax.xoip.com, blijft voorlopig ook nog werken, maar hierop werken de nieuwe features niet.

Geen extra verificatie stap meer nodig voor email naar fax

Per mail aangeleverde faxen worden vanaf nu direct door ons verwerkt. De extra verificatie stap werd door veel klanten als omslachtig ervaren. Door verbeterde beveiligingstechnieken aan onze kant is deze niet meer nodig.
Mocht u de 2-staps verificatie toch willen behouden dan kunt u deze feature desgewenst weer aanzetten.

Verwerkte PDFs niet langer in te zien via de gebruiksomgeving

De extra nadruk op veiligheid heeft ook wat consequenties voor gebruiksgemak. Zo worden PDFs vanaf nu niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk. Verwerkte faxen kunnen hierdoor niet langer via de gebruiksomgeving tijdelijk worden ingezien of opnieuw ter verzending aangeboden.

TIFF formaat niet langer beschikbaar voor inkomende faxen

Vanaf nu worden binnenkomende faxen alleen nog afgeleverd in PDF formaat. TIFF wordt niet langer ondersteund. Faxen sturen kan nog wel in TIFF formaat.