Skype

Dankzij XOIP is het mogelijk om iedere beller door te schakelen naar uw skype nummer.

Dit betekent dat uw relaties, familie en vrienden uw XOIP nummer kunnen bellen in plaats van uw skype nummer. Met dien verstande dat dit nummer is doorgeschakeld naar uw Skype nummer. U kunt dan dit gesprek op de gebruikelijke manier beantwoorden. Uitgebreidere  informatie kunt u terugvinden op de XOIP website.

Bent u niet online, dan gaat de oproep naar uw XOIP voicemail. U ontvangt daarover een bericht in uw email.

Het doorschakelen van uw XOIP nummer naar uw Skype nummer heeft zeker een aantal zeer aantrekkelijke voordelen.

Het allereerste voordeel begint met het aanschaffen van een XOIP nummer en het daarmee stopzetten van uw KPN abonnement op uw vaste telefoonlijn. Hiermee vervallen de gebruikelijke maandelijkse abonnementskosten. Het doorschakelen naar Skype kost u niets en uw bellers betalen de normale tarieven.

Een ander voordeel is dat met een Nederlands XOIP nummer een virtuele vestiging in Nederland wordt gesimuleerd. Zodra u gebeld wordt  op dit nummer, neemt u de gesprekken aan via Skype waar u dan ter wereld ook bent. Het bereikbaar zijn op een “lokaal” nummer in plaats van via Skype geeft een vertrouwelijk gevoel bij bijvoorbeeld uw klanten. Hoe u een XOIP lokaal nummer kunt aanvragen, kunt eveneens terugvinden op de website.

Ook wanneer u veel onderweg bent, kunt u gebeld worden op uw XOIP nummer in plaats van op uw mobiele nummer. Wanneer u niet kunt opnemen of uw Skype staat uit, gaan deze oproepen automatisch naar uw voicemail.

Het bovenstaande is uitsluitend mogelijk wanneer u uw Skype programma kunt configureren. Meer informatie over het configureren leest u terug op de XOIP website onder het kopje Skype connect.